sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Hahmoja!Characters! -workshoptapahtuma 17.-22.9.2013 @ Lasipalatsi/Kaupunkiverstas

Hei! Tapahtuma alkaa ihan pian! Yleistä infoa tapahtumasta:


  • Hahmoja!Characters! -workshopeissa suunnitellaan ja tehdään hahmoja ja hahmoleluja erilaisista materiaaleista.

  • Tapahtuma kestää neljä päivää, jonka aikana voi workshopata yhteensä seitsemässä eri pajassa. Työpajoissa on viisi erilaista teemaa, joista osa toistuu eri päivinä. 

  • Joihinkin työpajoihin täytyy ilmoittautua ennakkoon. Ilmoittautumisesta mainitaan aikataulussa (aikataulu lisätty postauksen loppuun). Ilmoittautua voi osoitteeseen hahmojacharacters at gmail.com. Joihinkin pajoihin on varattu hyvin rajallinen määrä materiaaleja, joten varmista omasi ilmoittautumalla.

  • Pajoihin osallistuminen maksaa 5 euron materiaalimaksun verran per työpaja. Maksu maksetaan paikan päällä käteisellä. Pieniä seteleitä tai kolikoita, kiitos! Pajassa tarjolla olevien materiaalien lisäksi voit halutessasi käyttää omia materiaalejasi ja välineitäsi. Huom. Lauantain artistispiikkien kuunteleminen ei maksa mitään. Samassa tilassa samaan aikaan pidettävään paperiworkshoppiin osallistuminen kuitenkin maksaa em. 5 euroa.



  • Periaatteessa jokainen aiheesta kiinnostunut voi tulla workshoppaamaan. Sinulla ei tarvitse olla kokemusta pajojen aiheista ennakkoon. Idea on, että erilaisista lähtötasoista huolimatta jokainen voi tulla herättämään hahmonsa eloon (jokainen niistä tyypeistä on tärkeä!) Ja jokainen lopputulos on varmasti erilainen. Ainoa vaatimus on, että osaat toimia itsenäisesti kun olet saanut materiaalit ja ohjeita tekemiseen. Jos olet ihan pikkuinen, tule oman aikuisesi kanssa.


  • Saat työpajoista eniten irti, jos etukäteen vähän mietit ja hahmottelet hahmojasi paperille. Pajoista saat ideoita ja välineitä siihen, kuinka voit työstää niitä eteenpäin. Helsinki Design Weekin teema on Teot/Action!, ja työpajoissa voi seurailla tätä teemaa luomalla toimintasankareita/antisankareita/hyviksiä/pahiksia; tyyppejä, jotka “tekevät (vaikuttavia) tekoja”. Onko hahmosi arkipäivän sankari vai maailman valloittaja? vai tyyppi, joka ei halua tehdä mitään, vaikka pitäisi? Kaikki teot vaikuttavat jotenkin; mieti, mitä hahmosi tekee (tai ei tee).

  • Työpajoissa puhutaan suomea ja englantia. Lauantaina hahmoartistit esiintyvät pääosin suomeksi. 

  • Tapahtumapaikka on Lasipalatsin toisessa kerroksessa; Lasipalatsin molemmin puolin ovat ovet, joissa lukee “Helsingin kaupunginkirjasto” ja “Kohtaamispaikka”. Mene sisään, kävele portaat ylös toiseen kerrokseen, näet edessäsi Ravintola Lasipalatsin, kävele vastakkaiseen suuntaan. Siellä on workshop!

Voit etsiä ideoita ja inspiraatiota esimerkiksi seuraavilla Googlen kuvahauilla: character toys, sculpted toys, paper toys, plush character toys, DIY vinyl toys, custom toys, vinyl stickers. Esim. Umetoysin duuneista voi ammentaa muovailuinspiraatiota ja Dolly Oblongin sivuilta saa inspistä moneen pajaan. 


Seuraavissa postauksissa on pajakohtaista lisäinfoa, sponssijuttuja ja artistiesittelyjä. Pysy mukana!


Tapahtuma-aikataulu:

Tiistai 17.9. klo 13:00-16:30: Paperihahmot. 
Työpajassa tehdään hahmoleluja paperista.

Torstai 19.9. klo 12:30-17:30: Pehmohahmot. 
Työpajassa tehdään kankaisia hahmoleluja ja maskotteja.

Lauantai 21.9. klo 10:00-15:00: Hahmojen muovailu & 3D-tulostus-demo.
Työpajassa muovaillaan hahmoja SuperSculpey-polymeerimassasta. Samalla demonstroidaan hahmon matkaa piirroksesta 3D-tulosteeksi. 
Työpajaan pitää ilmoittautua ennakkoon!

Lauantai 21.9. klo 13:30-16:30: Paperihahmot.
Työpajassa tehdään hahmoleluja paperista.

Lauantai 21.9. klo 14:00 -> Hahmoartistien spiikkejä hahmosuunnittelusta ja hahmoista.
Vapaa pääsy.

Lauantai 21.9. klo 16:30-19:00: Piirroshahmot ja tarrat. Työpajassa piirretään ja maalataan hahmoja. Hahmoista tehdään vinyylitarroja, joita voidaan painaa kangaskasseihin, T-paitoihin tai muihin tekstiileihin.
Työpajaan pitää ilmoittautua ennakkoon!

Sunnuntai 22.9. klo 11:00-15:00+:  Do It Yourself / Hahmojen customointi. 
Työpajassa customoidaan 3D-tulostettuja hahmoja ja SuperSculpeystä muovailtuja hahmoja (sisältää mm. maalaamista, koristelua ja askartelua).
Työpajaan pitää ilmoittautua ennakkoon!

Sunnuntai 22.9. klo 15:00-19:00: Piirroshahmot ja tarrat. Työpajassa piirretään ja maalataan hahmoja. Hahmoista tehdään vinyylitarroja, joita voidaan painaa kangaskasseihin, T-paitoihin tai muihin tekstiileihin.
Työpajaan pitää ilmoittautua ennakkoon!

Ilmoittautumiset sähköpostilla (työpajan nimi, oma nimesi ja puhelinnumerosi): hahmojacharacters@gmail.com

Tapahtuman sivut Facebookissa:
https://www.facebook.com/hahmojacharacters
https://www.facebook.com/hahmojacharacters/events

Helsinki Design Weekin sivuilla:
http://www.helsinkidesignweek.com/tapahtumat/hahmoja
http://www.helsinkidesignweek.com/events/characters





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti